24 December 2009

PMR dah habis !!



like what I say I dont want to take my result and let Umi take it for me. ayah amek cuti arini sebab nak tengok result aku. dekat dapo Umi tanye aku rase aku dapat berapa. aku cakap tiga. dah tengah hari. cikgu suzi call Umi cakap Fara dapat 8A. aku pegi pakai baju kurong dengan bertocang satu. ingat tak nak jejak kaki kat convent lagi dah. turun je terus pegi kat pejabat nak return buku teks form3. kerani tu taknak amek cakap return bila skola bukak nanti. pegi dekat dewan aku nampak Aimi dengan Nadirah. aku tak tego tapi tanye kat mane nak amek result. aku masok dengan hati kosong aku reda ape yang aku dapat. yela wan tak kisah. aku tercari cari jugak cikgu kat mane. cikgu dekat hujong skali belah kiri. tengok2 betol aku dapat 3A. terima kasih lah dekat sebahagian pihak yang kisah pasal result aku. TAHNIAH! TAHNIAH!


so, this is it. I even not care what I get. atok slalu tanye aku takot tak tunggu result kua but aku takde feeling. I promis to get 8A but now what? I can't get a guitar. I am more stupid than my sister but what I care. SPM still have more. Kamila dapat 8A.



28 DIS 09 I have a call from Hasanah. she call just want to ask about my result. she tell me what she get and also the other in 3K5. Hasanah 4A 4B. Pa-In get 7A. Aimi get 6A. and the other I forget. some that so supprise me is many of all the fuckers get more better than me. yelah maybe aku ada banyak tekanan. emmmmm. . . lupakan.


I want to go out and play. dont worry be happy.

10 December 2009

UKKM MRSM

I have not study anything for tomorrow. I read magazine until I fall sleep. in 3am someone call me in my hotlink number tell that he is my old buddy. his name is Kudin stay in Kedah. aku tak kenal la. lepas tu tak tido dah. doing anything. pack my beg. turun bawah makan sahur. puasa sunat hari kamis. 6am. baring2 until 7am lebih baru kelam kabut nak mandi. I have not done pray yet. I have no calculator. go Umi school to take calculator for a while. I reach to MRSM in about 8.30am. pakcik tu cakap Im late! sepatutnye datang pukol 8 ada dengan taklimat. aku nampak Syakirin je. masok. pilih PC. jawap soalan math 40 soalan, science 60 soalan, keperibadian 100 soalan. jawab dengan takde harapan pape. terime je ape nak jadi. boleh la aku jawab soalan die macam lebih kurang soalan lastes PMR. aku orang yang last skali habis jawab. pukol 12 call Ayah suroh amek balik. amek Umi kat bank. pegi dekat sebelah pejabat pos. beli lauk. amek Amad. balik. tido. mandi. solat. tengok tv. tido. solat. makan

09 December 2009

waterpark Bukit Merah


Ayah, Umi, Tok, Amad, Tiya, and I are going to bukit merah. Awong je yang tak itot. mule2 masok aku maen air kat tempat budak kecik macam play ground tu. pastu aku gan tiya pegi kat tempat ombak tu tapi takde ombakpon. pastu ingat nak naik bola tuh tapi tak jadi. die cakap bukak sepit, cekak dgn jam. aku pegi naik bumereng dulu dua kali. pastu aku naik boya belongso gan ayah. pastu naik bumereng lagi. pastu aku naik bola. pastu naik bumereng. orang yang jage kat atas tu dah tuka. orang yang tuka tu abang yang senyum kat aku mase nak naik bola tadi. pastu aku naik lagi. pastu naik bola. pastu ape ntah. tapi banyak kali gak aku naik bumereng dengan bola. aku main sorang. tatau nape tak rase takot. tula pasal aku naik banyak kali.

aku jage Tiya jap. ayah nak tangkap gamba Tok gan Umi naik kerusi terbang. mese aku main dengan Tiya kat tempat ombak dekat part dalam aku denga macam orang panggil tapi aku tak pandang. dah sampai kat tengah ade org cakap "hei baju hijau!" aku pandang la. ingat salah orang kot. aku pon pegi la kat tepi bot nak berteduh sebab panas sangat. time pon dah tengah hari kot. mase kat tepi bot ada budak2 laki gedik saja nak kaco. aku terus kan main gan Tiya. aku tak pandang langsung dia orang. dah main2 tu aku tak seda yang aku dah semakin dekat dengan die orang. aku pon bangun la. budak dekat buaye tu mintak nobo. salah sorang drpd diaorg cakap "tak dia tak pakai phone". aku tersentak. ish, aku kenal dia ke? memang tu ayat yang aku slalu cakap. aku rase die orang muke2 budak batu kurau. tetibe Nua gan Amad datang. aku terus blah dari situ. aku soh Nua jage Tiya. nampak je Tok aku teros tarik tangan die ajak naik bumereng agi. Tok ikot je. time aku jalan dekat jambatan yang ade payong budak2 gedik tu jalan laju je ke depan. aku kat blakang lak. dah aku sampai lambat die orang soh aku naik dulu. Tok lak tengok aku kat atas. die tak nak naik. abang yang jage kat situ cakap "haish, banyak kali naik macam nak bagi nobo tepon je". perasan la kau. pastu die tolak aku ke bawah laju2. budak2 gedik lak gelakkan aku kat bawah. takpe. aku tak malu pon. aku bagi name aku wana kat die orang.






pegi mandi gan Tiya kat tempat ombak. memang nampak gedik la rase. tak pe. lepas ni jangan buat lagi. pastu ape ntah aku tak ingat walaupon baru tadi je terjadi. yang aku ingat aku naik kerusi terbang gan Tiya pastu naik bola dgn semua. cume Tok je yang tak naik bola. nak tuka baju. dak baju putih cakap "pegi mane? minom?". aku senyum jalan terus pegi tandas. dah salin makan solat. nua cakap "waa. tadi ramai orang ngorat nana. tadi mase jalan kat tepi tu ramai orang usha pelik".


Kamila smalam die ajak aku tido hotel panorama dengan kawan die. Umi dengan Tok tak bagi. tadi pon die ade call tnye kat mane. aku cakap aku kat bukit merah. die cakap ingat nak ajak pegi ts.

07 December 2009

balik taiping

balik taiping Tok ikot skali. lepas anta Awong kat matrik balik uma dalam pukol 2 3 pagi. dah penat tido dalam keta tadi ingat nak stay up sampai pagi tapi aku ditakutkan oleh lampu yang menyala kat bilik bibik. aku jadi seram. tambah2 lagi aku denga bunyi2 macam ade orang. aku ingat kan hantu. time tu aku sorang je bangun. yang lain semue dah tido. barang dalam keta pon tak angkat lagi. aku takut terus lari naik atas masuk dalam bilik. tido...
(p/s: tak sangke kau ni penakot. sejak bile kau takot2 ni ha? ingat brutal sangat)

terase la jugak ketiadaan Bibik kat rumah. huru hara jadi nye. rumah bersepah. makanan takberape nak ada. baju pulak dah bergunug yang tak basuh. setakat ni tak masak pape lagi la kat uma sebab makan kenduri jeh. kenduri malam tahlil kat uma Pak long pegi. kenduri Kak N bersanding pon pegi. takde masalah makanan la. makan free jeh. Uncle A'a dengan Tok E balik uma Tok dah. time kenduri suami Kak N aku dengan Tok je tak pegi. Tok ade la masak sikit bile tak pegi kenduri tuh. Tok bising kalo aku tak makan. aku malas nak denga orang bising2 ni. care nak bagi die diam buat je ape die nak. die suroh aku makan aku makan je tapi sikit. dah banyak sangat aku makan dekat joho ari tuh.

pasal kawan2 lak. aku lupekan je. Kamila ada ajak aku teman dia pegi ipoh kejap. nak amek kawan die. macam tau2 je aku tengah ada kat taiping skarang. aku dah confrim dah pukol 8 tungu, 8.30 nek bas. tetibe kawan die pulak buat hal. jadi cancle lah ni. ada sebahagian pihak lak aku cakap aku tak balik taiping dah. aku dekat joho sampai taon depan. (p/s: hish, tipu orang lagi.)

hari raya haji

balik joho lah. malam tu aku tido lambat sebab tolong tok pape yang patot. ingat nak stay sampai pagi tapi bosan2 aku bace buku kejap sambil baring pastu tertido. aku bangun nak dekat tengah hari. buat rugi je aku siap2 pakai baju raye sebab tak raye pon. tak sampai dua jam aku dah tuka balik pakai baju t-shrit. semua ada cuma Ayah Long je tak balik sebab Naqib nak exam. lepas semue orang baru balik tengok lembu aku ikot Shida gan Maman anta lauk kat uma Umi Mah. Danial sakit. cian die dah kurus. jalan bongkok2.

masalah aku dengan Fidaus dah selesai. aku cakap terus terang aku takde feeling langsung kat die. aku sorry. lagi pon die bukan taste aku. taste aku besa,tinggi,gelap dan yang mesti macam jenis mate rabak la. ciri2 Fidaus tu kuros, rambot belah tengah, cerah. takde satu pon yang aku suke. lagi pon aku couple untuk kawin. nak ke aku kawin dengan orang macam die. pe keje die aku tak tau. aku tanye die cakap jual dadah. bile nak kua je mesti die ajak pegi tempat sunyi. lepas aku cakap putus. tapi die tak nak. huagh... syok sendiri lah kau! terus die tak kaco idop aku lagi. huhaha. lupekan. GOOD BYE MEANS FOREVER!!!

petang raye lak aku, Awong, Nua, Aisyah, Nabiha, Akim pegi water fall dekat wet world. Uncle Pacai yang bawak tapi die tak mandi. dia tengok orang mandi je. macam tak caye je aku mandi kan. yela. bukan selalu nak mandi kat sini dengan spupu yang kurang mesre. slalu je layan aku macam sampah.

malam raye kedua brithday Uncle Adi. dia tak de rumah waktu kite orang buat BBQ guna daging korban dan daging2 extra yang lain macam sosej. dah tengok die orang panggang binatang je terpakselah aku makan binatang sikit setiap satu jenis. saje nak taste. kalo aku tak makan aku nak makan ape kan dah bende tu je ade. tak pe bukan slalu pon. kali ni je.

01 November 2009

ponteng sekolah


Aku memang di takdirkan alone. Dah 4 minggu aku tak datang skola ade kau kesah? Tak yah kesah la. Aku tak kesah pape. Aku dah cukop hepi dudok rumah. Umi seminggu pegi KL. Jumaat malam baru balik. Sepatotnye brithday Syarra aku pon tak datang. Wat pe aku nak datang. Menyemak je kau kat situ. Tak yah cakap aku tau. Aku tak lupe cene dieorg halau aku waktu episod aku dulu. Gan kamila pon aku tipu die. Cian die. Slame ni aku tak leh gelak. Die wat aku gelak. Fobia aku da hilang da siket sejak jumpa dia. Tapi aku memang tak leh sebab hari tu aku ada dua tampat nak pegi. Sakit otak punye pasal aku tak pegi dua2. Aku tinggalkan semue orang. Takpe tak kesah.

29 October 2009

Hospital Bahagia

aku itot Awong pegi temu duga dekat Tanjung Rambutan. exam satu jam. aku tunggu kat lua dengan orang2 yang tengah tunggu. sementare tunggu aku maen game. sampai abis exam pukol 9. bontot aku dah panas dudok. skarang kena tunggu nama panggi untuk temu duga. jalan jap pegi tandas dengan Awong. maen game. bace komik. mase tengah bace komik Awong cakap ada orang panggil aku. sape? tak kenal la. dah lame tunggu baru name Awong kena panggil. aku kena tunggu lagi dgn makcik2 yang lain. sampai la tinggal sorang je makcik india tengah tunggu dekat tempat yang sama. ada apek bawak lori cakap cina dgn aku. aku hentam je pape.

lepas makcik india tu blah aku tunggu sorang je. bosan aku terubat dgn kehadiran budak2 laki gedik. mule
2 laki misai datang mintak nombo. cakap kawan dia suroh. aku bagi nombo celcom. nombo celcom sure parah punye nak kacau en.lepas tu ada pompan pakai cermin mata datang mintak nombo cakap kawan dia yang mintak. aku bagi nombo celcom. lepastu aku ada dengan bunyi kecoh2 kat blakang tempat aku dudok. aku buat tak heran je. tiba2 aku denga suare budak kat blakang cakap "temu duga belom habis lagi ke?". dia cakap dgn aku ke. aku pandang belakang aku cakap je.

aku cakap : belom lagi. tengah tunggu kakak.
die cakap : dari mane?.
aku cakap : taiping.
dia cakap : umo berape?
aku cakap : 15 taon.
dia cakap : ooo.. pmr dah habis dah kan.
aku cakap : haa.
dia cakap : skola mane?
aku cakap : convent.

dia cakap : ni tunggu sape ni.
aku cakap : tunggu kakak. teman je.
dia cakap : ada kakak? umo berape?
aku cakap : 18 taon.
dia cakap : saye sebagai orang perantaraan kawan saye ni nak mintak nobo awak. bagi tak? kalau tak bagi takpe.
aku cakap : boleh. (aku bagi nombo celcom.)
dia cakap : okay.
aku cakap : (aku angguk je)

(lebih kurang la dialog nih. aku tak berape nampak sape yang tengah cakap dengan aku sebab aku kat depan die orang kat blakang. lagi pon die orang ramai kat blakang. yang aku nampak sorang budak pakai sweter kelabu. sorang lagi sweter putih.)

pastu dia cakap "okay terima kasih Nabila nanti kalau ada mase kite jumpe lagi". aku haa je. pastu aku denga "hei hei hei. mane kau tahu name die nabila ha?". "aku tanye dia la". "oh".

dah lepastu aku tunggu lagi. dekat phone dah ada miscol dgn mesej. aku tak heran. aku tahu sangat die orang main2 saje bosan sementare nak tunggu cikgu masok kelas. dah senang dapat. aku lak susah nak bagi. kau main buang cam tu je. lepastu ada makcik india sapu lantai cakap "pegi la tunggu kakak dekat hujong sane". aku pon pegi lah sane. aku datang je Awong baru lepas habis temu duga. pegi tandas jap. skarang nak tunggu Ayah amik balik pulak. tengah tunggu tu ada pompan lalu tanye ada budak laki mintak nombo tak. aku cakap ada.

ayah sampai pastu drop aku dgn Awong kat Ipoh Parade. kite orang lunch kat Marrybrown. jalan2. pusing2. aku beli baju smily. pastu balik.

14 October 2009

final struggle for PMR


aku nak PMR nih. igat nak bace yasin ari2 tapi aku peod. jiwe tak tenang gak rase. agama dengan BM komsas awal2 dah aku bace. bece pon tajok soalan spot je. dah hafal sebijik sebijik dah pon. aku tak tido pon. time exam habis nga2 mulot aku nak jawab. die orang spot soalan tak kena. dah dua subjek dah aku tak jamin A. xpe ada lagi 6 subjek. aku kena practis tol2. taubat aku tak nak bace soalan spot dah. tengah syok2 bace science tu tetibe je Umi datang kat aku soh aku tido. ni misti Bibik repot kat Umi. aku cakap siyes aku tak ngantok. Umi cakap aku tipu. Umi tanye soalan bodo2 kat aku. aku jawab betol da. Umi tak puas ati soh aku tido kalau aku sayang Umi. aku tak suke denga orang tua bising aku masok je dalam bilik. aku masok aku tak tido pon. aku baring lah kejap sebab bahu aku cam nak patah. tetibe aku tertido. Umi kejot aku pukol 12 soh study. aku tak bangun2. bangun je aku dah lupe semue. nasib baek aku ok jawab exam tapi tak jamin A. esok lak geo je. aku stay up malam tu. yela. i noe you can do it. tapi tak jamin A. ada dua ari cuti. balik je aku practise math gan sejarah je. ahad tu aku tido je banyak. time exam math otak aku blur. asal lak aku tak leh focus nih. aku dah jauh kan diri dah dari kawan. ni la akibat nye klo tido melebih lebih. Umi bising bila check ketas math paper 1. hanco2. banyak sala. sejarah ok je tapi tak jamin A. tinggal KH je lagi. i noe you can do it. aku study atas katil. alamak aku tido lagi. sial tol la mickey aku soh kejot dia tak kejot. aku bace ketas soalan je. okla tapi tak jamin A gak. kua je dewan teros balik umah. malas nak hirau kan dia orang. walau pe pon terjadi aku tetap tak nak pegi skola dah. aku tak kisah. PMR kan dah habis. aku nak pindah dah lepas ni. aku risau result aku. klo tak dapat 8A sia2 je la usehe aku. dah satu taon aku menghilang dari kawan2 sebab nak study. taon ni lah taon aku paling baek. da lame da aku tinggal kan benda tu

26 September 2009

riot in family


kite orang taon ni raye kat taiping je la sebab awong gan aku nak exam. mule2 nak balik joho pastu dia orang cancel lak. dapat la jumpe mama gan cucu dia kat umah tok taiping. semue dah besa. memang kite orang tak leh kawan lagi ke. tok kata Shami tak nak turun keta sebab dia malu kat awong gan aku sebab dia tak pandai. macam2 la die ni. hmm. 24.9 brithday yana. aku anta mesej dia tak reply. pape je la. aku tak kisah. faiz lak dah nak kawin 26 ni tak silap la. hmm. bosan2.

19 September 2009

last ramadan

ingat aku ni ape? ckap sorang2 ke. cam ape je bain. pe punye laki la yana carik kan aku ni. aku blah terus pegi kat Awong gan Lehin kat tempat kasot. barang kat sini da la sikit. pe nak beli pon tak bape nak ade. masih awal lagi kite orang pegi tengok kat tempat lain. pegi la nek keta Lehin. dah start2 kete nak reverse la keta. dia pegi reverse laju2 terlanga la keta kat blakang. dah la tadi umi pon langa keta orang gak. ni dia pon nak langga keta orang gak. nasib malang tol. Lehin pon turun la nak pegi tegok. belom lagi mintak maaf abang tu tetibe je hentak2 Lehin gan besi. abis sakit. dah hentak2 dia mintak baya ganti rugi 500 ringgit dalam mase 5 minit. aku gan Awong kena tunggu dalam keta. abang tu takot kite orang lari. tengah2 ujan lebat cam ni dia kena lari nak cari tempat amek duit. awong cakap abang tu pakida. malam tu Lehin nak pukol balik abang tu.

05 August 2009

going down in this hell

The girl who want to run away from school that seen like a hell to her. She forced to live in the world that does not undestand her. She hate her school. The place where people alway make her down. Her dream was crushed, her heart was broken. In the middle of it she could only think one think. The think is to reply her revenge. Although,it is powerful until it can destroy you into dust. She will carry this fate to move on her way until she get the bright star and watch you die.



3K5 only god know how much I hate to be in this class. Tell me why should they care? How can I make they ignore me. Aku tak perlukan perhatian macam ni. They are the worst class mate I ever had. Why it dose not enough to take me down? They got me lost confident to face my friend in school. Aku sangat lemah bila orang gelakkan aku sejak aku hilang semua kawan sejak tahun lepas. kejadian itu di tmpt kan di satu cafe. aku tengah buat bodo bersama budak 18 tahun ke atas. dia org knl aku sbg biela 18 taon. waktu itu aku sedang mengadakan misi lari rumah tapi tak berjaya atas serbuan yang mak aku buat. Only god know how much shy you make me feel in front public eyes. how could you mother. Siapa terlibat? Err.. err.. Until then, my population had go down. The word that I still remember from one of my friend is "Aku tak nak kwn dengan kwn yang suka menyusahkan org !!"

ok! fine ! pegilah mampos!

19 April 2009

pesta ria over night

yana ajak aku over night tido umah syarra malam konsert pesta ria nanti. dia ajak aku banyak kali macam dia perlukan aku sangat. tapi sebenanye dia gunakan aku untuk kepentingan dia. dia cakap kat bapak dia yang dia tido umah aku. bapak dia kasi kalau dia dengan aku. so, aku kenalah tonjolkan muka aku dengan bapak yana untuk buktikan yang dia tak tipu bapak dia. aku lak cakap kat mak aku yang aku tido uma syarra. sorry mama. aku tipu lagi. semua sebab yana syg. aku ajak dia balik sat dengan aku. mandi makan. tapi dia taknak sbb dia ta suka cara family aku.

malam aku ajak Awong pi skali dengan aku. barang2 untuk malam ni dengan esok aku bawak skali. try call Yana tak dapat. sampai sana beli tiket. masok. kita dudok baris blakang jugak la tapi tak blakang sangat. kat blakang tempat kita ornag duduk ada kawan Awong da. aku kua sorang. tunggu Yana. try call lagi. Anep tego. masok balik. tetiba ada orang call. soh aku kua ikot pintu blakang skolah pi umah acap. tinggal kn beg dgn Awong. then pegi. da pegi masok balik. amek beg. Awong tatau aku p mana sbb aku ta gtaw.

jalan p 7e. then jalan2. blablabla. a.rahman. syarra tak da. blablabla. taman tasik. balik. ddok dkt train zoo. blablabla. naik moto 4 org. haha. blablabla. taman tasik lagi. tiggal aku n acap. yana p dgn wan cari syarra. phone aku yana pegang. ddk atas belongso. blablabla. wan balik. bawak syarra. soh aku tido uma wan. anta syara balik. then dia datang. bwk p uma dia. satu bilik. tido. aku ta tido. tgok dia org tido. ad tangkap gamba. dh delet da. haha.

da pagi. penat aku kejot tak bangun2. da lambat da. reachel da msj. kejot lagi. lagi. dan lagi. aku dah siap da pon. wan tolong anta p skola. aku datang. banyak tangan yang tolong siapkan aku untuk cheer. stokin aku pink. pinjam stokin kesuma. dia bagi. time kasih syg. da semua dtg. warm up sat dkt perimpunan. ada org rakam video kita org cheer senyap2. dah tu. terus sambut tetamu. kita cuma senyum dan jerit. masa untuk bertanding. jeng! jeng! jeng!

blablabla.
blablabla.
blablabla.
blablabla,

OMG! mahsuri champiaon! kak mas tetiba pelok aku sambil lompat2. aku macam blur blur. tatau pehal. macam artis lah. banyak sangat camera, flash. oh indahnya. tapi ape masalah aku? aku ta paam. haha. lupakan.

blablabla
TO BE CONTINUE
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...