05 March 2008

teacher care

waktu BI Pn Asmawati masok. tetibe die panggil name aku datang depan. saja wat2 lupe.

Cikgu : Nabila kamu ade masalah ke?
Aku : uh? tade lah cikgu. kenape?
Cikgu : kamu taw tak yang semue cikgu cakap pasal kamu?
Aku : mane ade. tade la. saye okay je.
Cikgu : kamu nak ke cikgu dapat kan khidmat kaunseling dekat kamu
Aka: eh. tak payah lah cikgu. saya okay je. saye mane ada pape.
Cikgu : ok tak pe lah.

aku wat rekod je. mana ada masalah pape. time exam result aku slalu jato. terutamenye subjek science aku slalu gagal atau cukop2 makan je. satu hari tu time lepas dah dapat ketas exam memasing cikgu soh aku jumpe die lepas class tapi aku tak jumpe. exam yang seterusnye lak aku memang suke study last minit. time aku nak exam Amad pon exam gak. bile aku tanye Umi pasal science Umi marah cakap Umi tengah aja Amad ni. aku pon cakap taon 2 lebih penting dari tingkatan 2 ke. Umi cakap haa ye memang pon. aku pon bengang terus tak study. time cikgu nak bagi kertas science tengok result aku tak ok. cikgu pegi kat blakang tempat aku dudok. cikgu tanye "nabila kamu ada masalah ape?" aku cakap mak aku tak nak aja. muke aku dah merah tahan nangis. sebenanye ade bende lain lagi masalah aku yang aku nak sangat luah kan. tapi tak kan aku nak luahkan depan kawan aku camni. peluang cikgu nak kesah pasal aku cume time subjek science ni je. mase lain mane die nak kesah. satu hari tu mase Umi nak amek repot card. aku memang tak nak bagi die datang sebenarnye. aku tak bagi tau pon bila tapi dia memang tau. aku tataw la pe cikgu gan Umi cakap. aku dapat nobo last. aku memang slalu dapat nobo last. balik je cam biase. Umi bising je. aku tatau pe nak tulis lagi dah. malas nak ingat
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...