28 December 2008

night awake calling

aku tengah tido. handpon aku bising je wat bising pukol 3 pagi. mule2 aku wat bodo je. tapi dia kol macam ada benda penting sangat. aku angkat. Fahmi soh aku kua skarang. tok aku tengah tido kat sebelah aku je. dengan baju tido aku terus kua. aku dengan sepupu dia lepak dekat depan rumah. Fahmi mintak tolong aku aturkan bagi dia dapat jupe yana esok. esok Amad nak sunat lak. dah tu cena? dia cakap ari ni ari last dia kat sini. lepas ni dia nak pindah dah. pindah mana? pindah simpang. lepas tu dia nak balik kampong dia kat terengganu. eleh dalam taiping je tuh. macam la tak leh jupe dah ari laen. nak sangat jumpe esok. muke die dah macam nak nangis. aku pon cakap ok aku tolong. tengok la situasi family aku cena dulu nanti. dalam mase yang same aku tengah pegang leher baju tido aku. Fahmi cakap aku tak faham lah kenape ko pegang baju ko cam tu. aku pegang ada lah sebab aku sendiri. aku teros ubah topik. dah nak pagi aku teros masuk umah. terkejot aku tengok tok aku tengah duduk atas kerusi. aku cakap aku amek barang je. dari pukol 3 sampai pukol 5 ke aku amek barang. rupe2 nye dari tadi di perhatikan aku. dah kantoi dah tak leh tipu lagi. nasib baek tok aku tak bagi tau sesape. die cakap die tak nak masok campo. die pon kesian tegok aku asyik kena marah je. seminggu lepas tu aku kena sepak gan mak aku sebab Fahima bagi taw yang aku kua malam. memang tak puas ati la tegok aku senang. ala depan umah je pun.

24 December 2008

stupid girl give money

s cakap mintak tolong satu pon tak ley ke. blah la. asal gan die nak marah aku tetibe ni. mintak tolong dekat myspace mane la aku nak tawu sebab aku tak online pon sepanjang dekat joho nih.

Wan: asal S tak mesej Wan je. S nak mintak tolong ape?
S : S nak pinjam duit je. klo tak leh tolong tak pe lah.
Wan: bape s nak?
S : 100 ringgit.
Wan: Ok. ok. nanti Wan bagi.
S : malam ni Wan tunggu S datang.

Wan: ok. ok.


malam tu aku tunggu dia tapi dia tak datang. sebena nya aku tada duit banyak tu pon. tapi sebab dia dah banyak sangat tolong aku tak kan aku tanak tolong dia lak. aku terpakse amek duit mama dulu dalam alamari. sorry. nanti aku ganti. besoknye aku jumpe die kat umah. tada sapa kat uma. cuma aku dengan bibik. then, die cakap die risau kalau tak leh baya. aku cakap aku tak kisah. semue sebab s. kite pon jalan2 kat blakang umah. tetibe die pelok aku dari belakang. aku try nak lari tapi tak leh. tangan dia kuat sangat. aku tak leh gerak pon. abis semue. aku kena. aku kena lagi. tapi aku tak dapat. ganas tol die. macam orang lapa.

13 December 2008

run from school

aku datang skola pagi saja2 nak tengok raptile. aku kua jalan2 jap pastu masok balik. aku siapkan borang koko dulu pastu soh Hannah tolong anta. dah siap tu kena lak tangkap gamba poskod sorang2 tapi aku hilangkan diri. mase tu Azim ajak aku kua balik. aku kua selambe je ikot pintu blakang. budak sesi pagi lah kate kan. dah sampai2 kat situ dia orang semue cakap asal la aku kuat sangat nak datang kat tempat die orang. Azim ajak2 ayam je kot aku tol2 datang. tatau ke aku memang layan je semue orang. aku tak kisah. takpe2. ko tak kenal aku cena agi. Azim lak wat gedik men lari2 lak. dah la tak pakai handpon. aku gan kwan2 die lak yang jadi susah nak kena keja carik dia kat mana. dia cakap kawan bapak dia ada kat situ. so? pe masalah hang? dah skola laki tu bapak hang tak bagi kawan gan pompan ke? poyo tol. dah bengang2 men lari2 tu aku lak yang hilang. saja aku bagi aku hilang. malas nak layan budak tak cukup umo nih. aku tunggu kat depan white coffe. tunggu shah tolong amek. tengah2 tunggu tu die orang mesej tanya aku kat mana. nak pujuk lah kate kan. ckap mintak maaf bagi pihak Azim. takot aku tacing. bile die orang nak datang kat aku tetibe je Shah datang dengan moto rxz dia. die orang lak wat takut pegi lari sembunyi. takot sangat die orang nih. Shah tolong aku hanta balik. tenkiu2. haha. balik tu Azim msj cakap dia mintak maaf. aku cakap aku tak tacing pape ar. aku kan tada perasaan. dia cakap aku tipu la kalo aku tak amek ati. siyes aku tak kisah

04 November 2008

forget and found

muke aku kena elegik gan serbuk kulit kayu manis. abis bangkak macam muke orang kena tumbok. sakit tuh. semue Norman la punye pasal wat muke aku jadi cam ni. lame dah aku tak kuar umah. raye pon aku tak raye. uncle a'a yang baru balik dari US ada kat uma tok. die gelak kat muke aku cakap cam katon anime. takpe tak kisah. seminggu lepas raya aku gagah gak nak kuar walau pon muke tak ok lagi. tapi dah ok sikit dah la. bengkak tuh dah putih dah cume die masih kembong lagi. dah kua tu sonok ar. teman Boy kejap. pastu nek gan Fidaus. lame gak aku tungu die balik keja. kali ni aku kena. abis semua. tapi aku dapat satu. tapi aku tak nak. die yang tarik tangan aku ke depan. aku kat blakang dia kat depan. dia tolak blakang aku ke depan. kena la tu. aku ke blakang kan badan. die tolak balik ke depan. die tolak beberape kali. aku tau die tak puas ati sebab die tak rase aku punye. ingat aku punye besa sangat ke. slambe je die. aku tak leh nak cakap pe sebab aku tak leh lari. yela aku nak pegi mane lagi. dia lupe kot yang kita tak couple. die bawak aku kat lake jap. aku kekok sket tatau nape. die cakap aku mengigil. pastu pegi uma mani jap. pastu aku balik

11 July 2008

sesi berterus terang

lokasi di perhimpunan yang sunyi kelihatan yana, amani, wan, syarra, kesuma sedang duduk berkumpul sedang mengadakan satu sesi berterus terang

"orang slalu nampak kite jalan ni cam satu group. cam BFF. tapi sebenanye kite ni ada best friend masing2. mcam wan anggap Mani best friend die. Mani anggap aku best friend die. aku pon anggap die best friend aku. Kesuma lak anggap aku best friend die. soo." Syarra.

"so skarang Wan. cakap je la ang nak luahkan pape ang luah. cakap la." Kesuma.

"nak luahkan ape. aku tataw nak luahkan ape." Wan.

"wan, ang jangan ingat aku rampas Mani dari ang ok. sape yang kenal mani dulu. aku? tak? hang? tak kisah la kan." Syarra.

"biar aku tolong cakap kan Wan. Mani die bile dah ada Syarra dia tinggal kan Wan cam tu je. tapi bile Wan nak tinggal kan Mani Wan dah takde sape. die takde kawan. ape yang die tau pegi kat Mani je. tapi Mani lak pagi halau Wan bile dengan Syarra." Kesuma.

"die pon mane nak layan aku sangat pon. kite orang pon tak ngam. skarang ang tanye Mani. die anggap Wan best friend die ke tak?" Syarra.

05 March 2008

teacher care

waktu BI Pn Asmawati masok. tetibe die panggil name aku datang depan. saja wat2 lupe.

Cikgu : Nabila kamu ade masalah ke?
Aku : uh? tade lah cikgu. kenape?
Cikgu : kamu taw tak yang semue cikgu cakap pasal kamu?
Aku : mane ade. tade la. saye okay je.
Cikgu : kamu nak ke cikgu dapat kan khidmat kaunseling dekat kamu
Aka: eh. tak payah lah cikgu. saya okay je. saye mane ada pape.
Cikgu : ok tak pe lah.

aku wat rekod je. mana ada masalah pape. time exam result aku slalu jato. terutamenye subjek science aku slalu gagal atau cukop2 makan je. satu hari tu time lepas dah dapat ketas exam memasing cikgu soh aku jumpe die lepas class tapi aku tak jumpe. exam yang seterusnye lak aku memang suke study last minit. time aku nak exam Amad pon exam gak. bile aku tanye Umi pasal science Umi marah cakap Umi tengah aja Amad ni. aku pon cakap taon 2 lebih penting dari tingkatan 2 ke. Umi cakap haa ye memang pon. aku pon bengang terus tak study. time cikgu nak bagi kertas science tengok result aku tak ok. cikgu pegi kat blakang tempat aku dudok. cikgu tanye "nabila kamu ada masalah ape?" aku cakap mak aku tak nak aja. muke aku dah merah tahan nangis. sebenanye ade bende lain lagi masalah aku yang aku nak sangat luah kan. tapi tak kan aku nak luahkan depan kawan aku camni. peluang cikgu nak kesah pasal aku cume time subjek science ni je. mase lain mane die nak kesah. satu hari tu mase Umi nak amek repot card. aku memang tak nak bagi die datang sebenarnye. aku tak bagi tau pon bila tapi dia memang tau. aku tataw la pe cikgu gan Umi cakap. aku dapat nobo last. aku memang slalu dapat nobo last. balik je cam biase. Umi bising je. aku tatau pe nak tulis lagi dah. malas nak ingat
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...