28 December 2008

night awake calling

aku tengah tido. handpon aku bising je wat bising pukol 3 pagi. mule2 aku wat bodo je. tapi dia kol macam ada benda penting sangat. aku angkat. Fahmi soh aku kua skarang. tok aku tengah tido kat sebelah aku je. dengan baju tido aku terus kua. aku dengan sepupu dia lepak dekat depan rumah. Fahmi mintak tolong aku aturkan bagi dia dapat jupe yana esok. esok Amad nak sunat lak. dah tu cena? dia cakap ari ni ari last dia kat sini. lepas ni dia nak pindah dah. pindah mana? pindah simpang. lepas tu dia nak balik kampong dia kat terengganu. eleh dalam taiping je tuh. macam la tak leh jupe dah ari laen. nak sangat jumpe esok. muke die dah macam nak nangis. aku pon cakap ok aku tolong. tengok la situasi family aku cena dulu nanti. dalam mase yang same aku tengah pegang leher baju tido aku. Fahmi cakap aku tak faham lah kenape ko pegang baju ko cam tu. aku pegang ada lah sebab aku sendiri. aku teros ubah topik. dah nak pagi aku teros masuk umah. terkejot aku tengok tok aku tengah duduk atas kerusi. aku cakap aku amek barang je. dari pukol 3 sampai pukol 5 ke aku amek barang. rupe2 nye dari tadi di perhatikan aku. dah kantoi dah tak leh tipu lagi. nasib baek tok aku tak bagi tau sesape. die cakap die tak nak masok campo. die pon kesian tegok aku asyik kena marah je. seminggu lepas tu aku kena sepak gan mak aku sebab Fahima bagi taw yang aku kua malam. memang tak puas ati la tegok aku senang. ala depan umah je pun.

24 December 2008

stupid girl give money

s cakap mintak tolong satu pon tak ley ke. blah la. asal gan die nak marah aku tetibe ni. mintak tolong dekat myspace mane la aku nak tawu sebab aku tak online pon sepanjang dekat joho nih.

Wan: asal S tak mesej Wan je. S nak mintak tolong ape?
S : S nak pinjam duit je. klo tak leh tolong tak pe lah.
Wan: bape s nak?
S : 100 ringgit.
Wan: Ok. ok. nanti Wan bagi.
S : malam ni Wan tunggu S datang.

Wan: ok. ok.


malam tu aku tunggu dia tapi dia tak datang. sebena nya aku tada duit banyak tu pon. tapi sebab dia dah banyak sangat tolong aku tak kan aku tanak tolong dia lak. aku terpakse amek duit mama dulu dalam alamari. sorry. nanti aku ganti. besoknye aku jumpe die kat umah. tada sapa kat uma. cuma aku dengan bibik. then, die cakap die risau kalau tak leh baya. aku cakap aku tak kisah. semue sebab s. kite pon jalan2 kat blakang umah. tetibe die pelok aku dari belakang. aku try nak lari tapi tak leh. tangan dia kuat sangat. aku tak leh gerak pon. abis semue. aku kena. aku kena lagi. tapi aku tak dapat. ganas tol die. macam orang lapa.

13 December 2008

run from school

aku datang skola pagi saja2 nak tengok raptile. aku kua jalan2 jap pastu masok balik. aku siapkan borang koko dulu pastu soh Hannah tolong anta. dah siap tu kena lak tangkap gamba poskod sorang2 tapi aku hilangkan diri. mase tu Azim ajak aku kua balik. aku kua selambe je ikot pintu blakang. budak sesi pagi lah kate kan. dah sampai2 kat situ dia orang semue cakap asal la aku kuat sangat nak datang kat tempat die orang. Azim ajak2 ayam je kot aku tol2 datang. tatau ke aku memang layan je semue orang. aku tak kisah. takpe2. ko tak kenal aku cena agi. Azim lak wat gedik men lari2 lak. dah la tak pakai handpon. aku gan kwan2 die lak yang jadi susah nak kena keja carik dia kat mana. dia cakap kawan bapak dia ada kat situ. so? pe masalah hang? dah skola laki tu bapak hang tak bagi kawan gan pompan ke? poyo tol. dah bengang2 men lari2 tu aku lak yang hilang. saja aku bagi aku hilang. malas nak layan budak tak cukup umo nih. aku tunggu kat depan white coffe. tunggu shah tolong amek. tengah2 tunggu tu die orang mesej tanya aku kat mana. nak pujuk lah kate kan. ckap mintak maaf bagi pihak Azim. takot aku tacing. bile die orang nak datang kat aku tetibe je Shah datang dengan moto rxz dia. die orang lak wat takut pegi lari sembunyi. takot sangat die orang nih. Shah tolong aku hanta balik. tenkiu2. haha. balik tu Azim msj cakap dia mintak maaf. aku cakap aku tak tacing pape ar. aku kan tada perasaan. dia cakap aku tipu la kalo aku tak amek ati. siyes aku tak kisah
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...