24 December 2009

PMR dah habis !!



like what I say I dont want to take my result and let Umi take it for me. ayah amek cuti arini sebab nak tengok result aku. dekat dapo Umi tanye aku rase aku dapat berapa. aku cakap tiga. dah tengah hari. cikgu suzi call Umi cakap Fara dapat 8A. aku pegi pakai baju kurong dengan bertocang satu. ingat tak nak jejak kaki kat convent lagi dah. turun je terus pegi kat pejabat nak return buku teks form3. kerani tu taknak amek cakap return bila skola bukak nanti. pegi dekat dewan aku nampak Aimi dengan Nadirah. aku tak tego tapi tanye kat mane nak amek result. aku masok dengan hati kosong aku reda ape yang aku dapat. yela wan tak kisah. aku tercari cari jugak cikgu kat mane. cikgu dekat hujong skali belah kiri. tengok2 betol aku dapat 3A. terima kasih lah dekat sebahagian pihak yang kisah pasal result aku. TAHNIAH! TAHNIAH!


so, this is it. I even not care what I get. atok slalu tanye aku takot tak tunggu result kua but aku takde feeling. I promis to get 8A but now what? I can't get a guitar. I am more stupid than my sister but what I care. SPM still have more. Kamila dapat 8A.



28 DIS 09 I have a call from Hasanah. she call just want to ask about my result. she tell me what she get and also the other in 3K5. Hasanah 4A 4B. Pa-In get 7A. Aimi get 6A. and the other I forget. some that so supprise me is many of all the fuckers get more better than me. yelah maybe aku ada banyak tekanan. emmmmm. . . lupakan.


I want to go out and play. dont worry be happy.

10 December 2009

UKKM MRSM

I have not study anything for tomorrow. I read magazine until I fall sleep. in 3am someone call me in my hotlink number tell that he is my old buddy. his name is Kudin stay in Kedah. aku tak kenal la. lepas tu tak tido dah. doing anything. pack my beg. turun bawah makan sahur. puasa sunat hari kamis. 6am. baring2 until 7am lebih baru kelam kabut nak mandi. I have not done pray yet. I have no calculator. go Umi school to take calculator for a while. I reach to MRSM in about 8.30am. pakcik tu cakap Im late! sepatutnye datang pukol 8 ada dengan taklimat. aku nampak Syakirin je. masok. pilih PC. jawap soalan math 40 soalan, science 60 soalan, keperibadian 100 soalan. jawab dengan takde harapan pape. terime je ape nak jadi. boleh la aku jawab soalan die macam lebih kurang soalan lastes PMR. aku orang yang last skali habis jawab. pukol 12 call Ayah suroh amek balik. amek Umi kat bank. pegi dekat sebelah pejabat pos. beli lauk. amek Amad. balik. tido. mandi. solat. tengok tv. tido. solat. makan

09 December 2009

waterpark Bukit Merah


Ayah, Umi, Tok, Amad, Tiya, and I are going to bukit merah. Awong je yang tak itot. mule2 masok aku maen air kat tempat budak kecik macam play ground tu. pastu aku gan tiya pegi kat tempat ombak tu tapi takde ombakpon. pastu ingat nak naik bola tuh tapi tak jadi. die cakap bukak sepit, cekak dgn jam. aku pegi naik bumereng dulu dua kali. pastu aku naik boya belongso gan ayah. pastu naik bumereng lagi. pastu aku naik bola. pastu naik bumereng. orang yang jage kat atas tu dah tuka. orang yang tuka tu abang yang senyum kat aku mase nak naik bola tadi. pastu aku naik lagi. pastu naik bola. pastu ape ntah. tapi banyak kali gak aku naik bumereng dengan bola. aku main sorang. tatau nape tak rase takot. tula pasal aku naik banyak kali.

aku jage Tiya jap. ayah nak tangkap gamba Tok gan Umi naik kerusi terbang. mese aku main dengan Tiya kat tempat ombak dekat part dalam aku denga macam orang panggil tapi aku tak pandang. dah sampai kat tengah ade org cakap "hei baju hijau!" aku pandang la. ingat salah orang kot. aku pon pegi la kat tepi bot nak berteduh sebab panas sangat. time pon dah tengah hari kot. mase kat tepi bot ada budak2 laki gedik saja nak kaco. aku terus kan main gan Tiya. aku tak pandang langsung dia orang. dah main2 tu aku tak seda yang aku dah semakin dekat dengan die orang. aku pon bangun la. budak dekat buaye tu mintak nobo. salah sorang drpd diaorg cakap "tak dia tak pakai phone". aku tersentak. ish, aku kenal dia ke? memang tu ayat yang aku slalu cakap. aku rase die orang muke2 budak batu kurau. tetibe Nua gan Amad datang. aku terus blah dari situ. aku soh Nua jage Tiya. nampak je Tok aku teros tarik tangan die ajak naik bumereng agi. Tok ikot je. time aku jalan dekat jambatan yang ade payong budak2 gedik tu jalan laju je ke depan. aku kat blakang lak. dah aku sampai lambat die orang soh aku naik dulu. Tok lak tengok aku kat atas. die tak nak naik. abang yang jage kat situ cakap "haish, banyak kali naik macam nak bagi nobo tepon je". perasan la kau. pastu die tolak aku ke bawah laju2. budak2 gedik lak gelakkan aku kat bawah. takpe. aku tak malu pon. aku bagi name aku wana kat die orang.






pegi mandi gan Tiya kat tempat ombak. memang nampak gedik la rase. tak pe. lepas ni jangan buat lagi. pastu ape ntah aku tak ingat walaupon baru tadi je terjadi. yang aku ingat aku naik kerusi terbang gan Tiya pastu naik bola dgn semua. cume Tok je yang tak naik bola. nak tuka baju. dak baju putih cakap "pegi mane? minom?". aku senyum jalan terus pegi tandas. dah salin makan solat. nua cakap "waa. tadi ramai orang ngorat nana. tadi mase jalan kat tepi tu ramai orang usha pelik".


Kamila smalam die ajak aku tido hotel panorama dengan kawan die. Umi dengan Tok tak bagi. tadi pon die ade call tnye kat mane. aku cakap aku kat bukit merah. die cakap ingat nak ajak pegi ts.

07 December 2009

balik taiping

balik taiping Tok ikot skali. lepas anta Awong kat matrik balik uma dalam pukol 2 3 pagi. dah penat tido dalam keta tadi ingat nak stay up sampai pagi tapi aku ditakutkan oleh lampu yang menyala kat bilik bibik. aku jadi seram. tambah2 lagi aku denga bunyi2 macam ade orang. aku ingat kan hantu. time tu aku sorang je bangun. yang lain semue dah tido. barang dalam keta pon tak angkat lagi. aku takut terus lari naik atas masuk dalam bilik. tido...
(p/s: tak sangke kau ni penakot. sejak bile kau takot2 ni ha? ingat brutal sangat)

terase la jugak ketiadaan Bibik kat rumah. huru hara jadi nye. rumah bersepah. makanan takberape nak ada. baju pulak dah bergunug yang tak basuh. setakat ni tak masak pape lagi la kat uma sebab makan kenduri jeh. kenduri malam tahlil kat uma Pak long pegi. kenduri Kak N bersanding pon pegi. takde masalah makanan la. makan free jeh. Uncle A'a dengan Tok E balik uma Tok dah. time kenduri suami Kak N aku dengan Tok je tak pegi. Tok ade la masak sikit bile tak pegi kenduri tuh. Tok bising kalo aku tak makan. aku malas nak denga orang bising2 ni. care nak bagi die diam buat je ape die nak. die suroh aku makan aku makan je tapi sikit. dah banyak sangat aku makan dekat joho ari tuh.

pasal kawan2 lak. aku lupekan je. Kamila ada ajak aku teman dia pegi ipoh kejap. nak amek kawan die. macam tau2 je aku tengah ada kat taiping skarang. aku dah confrim dah pukol 8 tungu, 8.30 nek bas. tetibe kawan die pulak buat hal. jadi cancle lah ni. ada sebahagian pihak lak aku cakap aku tak balik taiping dah. aku dekat joho sampai taon depan. (p/s: hish, tipu orang lagi.)

hari raya haji

balik joho lah. malam tu aku tido lambat sebab tolong tok pape yang patot. ingat nak stay sampai pagi tapi bosan2 aku bace buku kejap sambil baring pastu tertido. aku bangun nak dekat tengah hari. buat rugi je aku siap2 pakai baju raye sebab tak raye pon. tak sampai dua jam aku dah tuka balik pakai baju t-shrit. semua ada cuma Ayah Long je tak balik sebab Naqib nak exam. lepas semue orang baru balik tengok lembu aku ikot Shida gan Maman anta lauk kat uma Umi Mah. Danial sakit. cian die dah kurus. jalan bongkok2.

masalah aku dengan Fidaus dah selesai. aku cakap terus terang aku takde feeling langsung kat die. aku sorry. lagi pon die bukan taste aku. taste aku besa,tinggi,gelap dan yang mesti macam jenis mate rabak la. ciri2 Fidaus tu kuros, rambot belah tengah, cerah. takde satu pon yang aku suke. lagi pon aku couple untuk kawin. nak ke aku kawin dengan orang macam die. pe keje die aku tak tau. aku tanye die cakap jual dadah. bile nak kua je mesti die ajak pegi tempat sunyi. lepas aku cakap putus. tapi die tak nak. huagh... syok sendiri lah kau! terus die tak kaco idop aku lagi. huhaha. lupekan. GOOD BYE MEANS FOREVER!!!

petang raye lak aku, Awong, Nua, Aisyah, Nabiha, Akim pegi water fall dekat wet world. Uncle Pacai yang bawak tapi die tak mandi. dia tengok orang mandi je. macam tak caye je aku mandi kan. yela. bukan selalu nak mandi kat sini dengan spupu yang kurang mesre. slalu je layan aku macam sampah.

malam raye kedua brithday Uncle Adi. dia tak de rumah waktu kite orang buat BBQ guna daging korban dan daging2 extra yang lain macam sosej. dah tengok die orang panggang binatang je terpakselah aku makan binatang sikit setiap satu jenis. saje nak taste. kalo aku tak makan aku nak makan ape kan dah bende tu je ade. tak pe bukan slalu pon. kali ni je.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...