29 October 2009

Hospital Bahagia

aku itot Awong pegi temu duga dekat Tanjung Rambutan. exam satu jam. aku tunggu kat lua dengan orang2 yang tengah tunggu. sementare tunggu aku maen game. sampai abis exam pukol 9. bontot aku dah panas dudok. skarang kena tunggu nama panggi untuk temu duga. jalan jap pegi tandas dengan Awong. maen game. bace komik. mase tengah bace komik Awong cakap ada orang panggil aku. sape? tak kenal la. dah lame tunggu baru name Awong kena panggil. aku kena tunggu lagi dgn makcik2 yang lain. sampai la tinggal sorang je makcik india tengah tunggu dekat tempat yang sama. ada apek bawak lori cakap cina dgn aku. aku hentam je pape.

lepas makcik india tu blah aku tunggu sorang je. bosan aku terubat dgn kehadiran budak2 laki gedik. mule
2 laki misai datang mintak nombo. cakap kawan dia suroh. aku bagi nombo celcom. nombo celcom sure parah punye nak kacau en.lepas tu ada pompan pakai cermin mata datang mintak nombo cakap kawan dia yang mintak. aku bagi nombo celcom. lepastu aku ada dengan bunyi kecoh2 kat blakang tempat aku dudok. aku buat tak heran je. tiba2 aku denga suare budak kat blakang cakap "temu duga belom habis lagi ke?". dia cakap dgn aku ke. aku pandang belakang aku cakap je.

aku cakap : belom lagi. tengah tunggu kakak.
die cakap : dari mane?.
aku cakap : taiping.
dia cakap : umo berape?
aku cakap : 15 taon.
dia cakap : ooo.. pmr dah habis dah kan.
aku cakap : haa.
dia cakap : skola mane?
aku cakap : convent.

dia cakap : ni tunggu sape ni.
aku cakap : tunggu kakak. teman je.
dia cakap : ada kakak? umo berape?
aku cakap : 18 taon.
dia cakap : saye sebagai orang perantaraan kawan saye ni nak mintak nobo awak. bagi tak? kalau tak bagi takpe.
aku cakap : boleh. (aku bagi nombo celcom.)
dia cakap : okay.
aku cakap : (aku angguk je)

(lebih kurang la dialog nih. aku tak berape nampak sape yang tengah cakap dengan aku sebab aku kat depan die orang kat blakang. lagi pon die orang ramai kat blakang. yang aku nampak sorang budak pakai sweter kelabu. sorang lagi sweter putih.)

pastu dia cakap "okay terima kasih Nabila nanti kalau ada mase kite jumpe lagi". aku haa je. pastu aku denga "hei hei hei. mane kau tahu name die nabila ha?". "aku tanye dia la". "oh".

dah lepastu aku tunggu lagi. dekat phone dah ada miscol dgn mesej. aku tak heran. aku tahu sangat die orang main2 saje bosan sementare nak tunggu cikgu masok kelas. dah senang dapat. aku lak susah nak bagi. kau main buang cam tu je. lepastu ada makcik india sapu lantai cakap "pegi la tunggu kakak dekat hujong sane". aku pon pegi lah sane. aku datang je Awong baru lepas habis temu duga. pegi tandas jap. skarang nak tunggu Ayah amik balik pulak. tengah tunggu tu ada pompan lalu tanye ada budak laki mintak nombo tak. aku cakap ada.

ayah sampai pastu drop aku dgn Awong kat Ipoh Parade. kite orang lunch kat Marrybrown. jalan2. pusing2. aku beli baju smily. pastu balik.

14 October 2009

final struggle for PMR


aku nak PMR nih. igat nak bace yasin ari2 tapi aku peod. jiwe tak tenang gak rase. agama dengan BM komsas awal2 dah aku bace. bece pon tajok soalan spot je. dah hafal sebijik sebijik dah pon. aku tak tido pon. time exam habis nga2 mulot aku nak jawab. die orang spot soalan tak kena. dah dua subjek dah aku tak jamin A. xpe ada lagi 6 subjek. aku kena practis tol2. taubat aku tak nak bace soalan spot dah. tengah syok2 bace science tu tetibe je Umi datang kat aku soh aku tido. ni misti Bibik repot kat Umi. aku cakap siyes aku tak ngantok. Umi cakap aku tipu. Umi tanye soalan bodo2 kat aku. aku jawab betol da. Umi tak puas ati soh aku tido kalau aku sayang Umi. aku tak suke denga orang tua bising aku masok je dalam bilik. aku masok aku tak tido pon. aku baring lah kejap sebab bahu aku cam nak patah. tetibe aku tertido. Umi kejot aku pukol 12 soh study. aku tak bangun2. bangun je aku dah lupe semue. nasib baek aku ok jawab exam tapi tak jamin A. esok lak geo je. aku stay up malam tu. yela. i noe you can do it. tapi tak jamin A. ada dua ari cuti. balik je aku practise math gan sejarah je. ahad tu aku tido je banyak. time exam math otak aku blur. asal lak aku tak leh focus nih. aku dah jauh kan diri dah dari kawan. ni la akibat nye klo tido melebih lebih. Umi bising bila check ketas math paper 1. hanco2. banyak sala. sejarah ok je tapi tak jamin A. tinggal KH je lagi. i noe you can do it. aku study atas katil. alamak aku tido lagi. sial tol la mickey aku soh kejot dia tak kejot. aku bace ketas soalan je. okla tapi tak jamin A gak. kua je dewan teros balik umah. malas nak hirau kan dia orang. walau pe pon terjadi aku tetap tak nak pegi skola dah. aku tak kisah. PMR kan dah habis. aku nak pindah dah lepas ni. aku risau result aku. klo tak dapat 8A sia2 je la usehe aku. dah satu taon aku menghilang dari kawan2 sebab nak study. taon ni lah taon aku paling baek. da lame da aku tinggal kan benda tu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...